megtekintve: 446 alkalommal
elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
Az elő tésztát összekeverjük, és kb. 40-45 percet érni hagyjuk.
Ha az idő letelt a főtészta hozzávalóival rugalmas tésztát készítünk, majd 30 percet pihentetjük. 12 db 100 gr-os darabokra osztjuk, gömbölyítjük, kicsit pihentetjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy , hogy kb ujjnyi hézag legyek a zsemlék között. Ha nagy a tepsi akkor keretet keretet teszünk a zsemlék köré. Most olvasztott vajjal megkenjük a zsemlék oldalát , és meleg helyen kb. 30-40 perc alatt megkelesztjük. Tetejét tojással megkenjük, magokkal megszórjuk. (opcionális). 210 C fokra előmelegített sütőbe tesszük, amit azonnal 190 C fokra csökkentünk. Kb. 20-25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük.
sütési idő: 20 min
hőfok: 190 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Nagyon finom, pihe-puha.
Elő tészta:
100 gr BL 55 liszt
22 gr élesztő
20 gr cukor
45 gr margarin
65 ml tej
Főtészta:
450 gr liszt
220 gr sótlan vízben főtt áttört burgonya
16 gr só
1 tojás
50 gr tejföl
160 ml tej