Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Mákos francia krémes recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 11 599 alkalommal

elkészítve: 229 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Mákos piskótához a tojások sárgáját habosra verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet és az olajat, végül a mákot. A tojásfehérjét habbá verjük, és felváltva a sütőporral elkevert liszttel lazán beledolgozzuk a mákos keverékbe.
Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb (30 x 20 cm) 180 fokon világos színűre sütjük .

A mézes lapokhoz összegyúrjuk a hozzávalókat, majd a tésztát kettévesszük, kinyújtjuk, és 2 lapban 180 fokon kb. 10 perc alatt világosbarna színűre megsütjük ugyanakkora méretű tepsiben, mint a mákos piskótát.

A krémhez a tojássárgáját habosra keverjük a vajjal. A pudingport a vízzel és a cukorral megfőzzük, majd amikor már csak langyos, a tojásos vajjal kikeverjük.

Ha mindennel megvagyunk, összeállítjuk a lapokat. Alulra kerül a mézes lap, arra a krém fele, majd a mákos piskóta, majd a krém másik fele, mézes lap, krém. Egy kevés krémet hagyunk a tetejére is, én olvasztott csokoládét csorgattam rá.


sütési idő: 20 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, mutatós , igazi ünnepi sütemény.

Hozzávalók

A mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
2 evőkanál méz
7,5 dkg vaj
2 darab tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
A mákos piskótához:
18 dkg cukor
12 dkg liszt
6 db tojás
3 evőkanál víz
0,5 dl étolaj
1 kávéskanál sütőpor
10 dkg őröletlen mák
A krémhez:
3 darab tojássárgája
15 dkg porcukor
35 dkg vaj
2 csomag vaníliás pudingpor
7 dl víz

Kövess minket a Facebookon is!