Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Vitorlás hajó recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 10 188 alkalommal

elkészítve: 207 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótához a tojások fehérjét egy kis sóval keményre verjük, fokozatosan hozzáadva a tojássárgát, majd a sütőporral elkevert lisztet - amit már csak fakanállal óvatosan adunk hozzá. Sütőpapírral bélelt kisebb-közepes nagyságú tepsibe simítva megsütjük.
A krémhez: a vízben megfőzzük a pudingot, mikor lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a csokit, szép simára keverjük, kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A kihűlt piskótát két, vagy három lappá vágjuk, majd csónak alakúra ” faragjuk”. megöltjük a lapokat a krémmel, kívülről is. Jöhet a dekorálás: Hurkapálcikából árbocot, kis fehér anyagból vitorlát készítünk, és tetszés szerint díszíthetjük.

főzési idő: 20 min
sütési idő: 4 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Egyszerűen elkészíthető, mutatós ” ajándék”- kedvünk szerint dekorálhatjuk.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához.
8 tojás
8 kanál liszt
8 kanál cukor
kis só+ 1/2 csomag sütőpor

A krémhez:
2 csomag dr.Ootker csokipuding
6 dcl víz
1 tábla ét tortabevonó
25 dkg margarin
25 dkg cukor

Kövess minket a Facebookon is!