Grill ételek
kukk
  • 110 szókereső címlap

Bejgli (gyors, kelesztés nélkül) recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 474 alkalommal

elkészítve: 19 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: KD Csapat

Elkészítése

A tésztához a tejfölt, a zsírt, a 3 tojást a cukorral és a sóval összekavarjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.
Könnyen gyúrható, nyújtható tésztát készítünk, amit 4 részre osztunk és pihentetünk, amíg elkészül a töltelék.
A töltelékhez ledaráljuk a mákot és diót, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mák- és diódarálékhoz.
A mazsolát meleg vízben leöblítjük, lecsepegtetjük.
A két adag vizet felforraljuk a cukorral és a mazsolával külön edényben. Ha a cukor felolvadt hozzáadjuk a mákot, a másik edénybe pedig a diós keveréket, elkeverjük és megvárjuk, amíg kihűl.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Kinyújtjuk a cipókat és kettőt megtöltünk mákkal, kettőt pedig dióval. Az oldalán a széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük és tepsibe helyezzük.
Megkenjük tojással, az oldalát és a tetejét megszurkáljuk villával, és az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
Megvártjuk amíg kihűl, utána szeleteltjük.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

A tésztához: (4 rúdhoz)
- 3 dl tejföl
- 16 dkg sertészsír
- 4 tojás (1 db a kenéshez)
- 4 ek cukor
- 1 kávéskanál só
- 6 dkg élesztő
- 80 dkg liszt
A máktöltelékhez: (2 rúdhoz)
- 40 dkg darált mák
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg mazsola
A diótöltelékhez: (2 rúdhoz)
- 40 dkg dió
- 20 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dkg mazsola

Kövess minket a Facebookon is!