megtekintve: 8 720 alkalommal
elkészítve: 234 alkalommal megfőztem én is
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót óvatosan belekeverjük.
Egy 24x16 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 C fokon megsütjük, kb. 40 perc. (tűpróba)
Ha kihűlt, lapjában kettévágjuk. (Lehet két lapban is sütni, akkor fele-fele mennyiséget veszünk).
Közben elkészítjük a krémet. Egy kevés joghurtot felmelegítünk, simára keverjük benne a zselatint, majd a többi joghurthoz adjuk, simára keverjük, betesszük a hűtőbe.
A tejszínhabot keményre felverjük, és a már megdermedt joghurthoz keverjük.
Az egyik sütemény lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot, rákerül a másik adag krém. Tetejére öntjük az olvasztott csokit, és villával, körkörös mozdulattal márványosra összekeverjük a krémmel.
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Könnyű finom krémes süti, a krémben nincs cukor, ettől kicsit pikáns .
4 db tojás
4 evőkanál meleg víz
20 dkg cukor
14 dkg liszt
2 kanál kakaópor
Krém hozzávalói:
4 dl bármilyen gyümölcs joghurt
2 dl tejszín
1 zacskó zselatin
Tetejére:
1 tábla ét tortabevonó
1 kanál olaj